استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره

فهرست مطالب

  • مقدمه

    پنجره های دوجداره تاثیر مطلوبی در بهبود عایق حرارتی، عایق صوتی، افزایش ایمنی، حفظ حریم خصوصی و بهره وری انرژی دارند. به همین دلیل این روزها استفاده از پنجره های دو جداره به یک اصل کلیدی در ساخت سازه های مدرن تبدیل شده است. رعایت استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره های دوجداره جزو مهمترین الزامات در فرآیند ساخت می باشد. این استانداردها تاثیر زیادی در افزایش بهره وری انرژی، بهبود کارایی و تامین ایمنی در مواقع اضطراری دارند. در این مطلب قرار است به مهمترین استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره بپردازیم. همراه ما باشید.

    استاندارد شهرداری و آتش نشانی برای پنجره

    استاندارد مربوط به عایق حرارتی

    یکی از مهمترین استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره، استاندارد مربوط به عایق حرارتی است. این استاندارد توسط سازمان شهرداری و طبق مقررات ملی مبحث ۱۹ وضع شده و هدف آن کاهش مصرف انرژی می باشد. استاندارد عایق حرارتی پنجره های دوجداره بر اساس مقدار T-Value محاسبه می شود. وجود گاز آرگون و کریپتون در فضای خالی بین پنجره های دوجداره الزامی بوده و باعث کاهش انتقال حرارت می شود. میزان ضخامت استاندارد شیشه ها طبق این الزام ۴ میلیمتر و فضای استاندارد بین دو جداره حداقل ۱۲ میلیمتر است. استفاده از پوشش های کم گسیل از دیگر استانداردهای شهرداری برای پنجره دوجداره می باشد که میزان بازتاب حرارت داخلی را تا ۸۰ درصد افزایش می دهد.

    استاندارد مربوط به عایق صوتی

    استاندارد عایق صوتی یکی از مهمترین استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره می باشد که با هدف کاهش آلودگی صوتی وضع شده است. طبق این الزام پنجره های دوجداره باید حداقل تا ۳۰ دسی بل باعث کاهش صدای بیرون شوند. این عدد برای محیط های پر تردد مانند فرودگاه ها و ریل های قطار به ۴۰ دسی بل می رسد. نکته مهمی که در مورد این الزام وجود دارد تفاوت در ضخامت لایه های شیشه ای پنجره دوجداره است. این قانون از پدیده تشدید صوتی جلوگیری خواهد کرد. برای اینکه پنجره های دوجداره عایق صوتی خوبی باشند باید فاصله بین جداره ها حداقل ۱۶ میلیمتر باشد.

    READ  قیمت درب و پنجره دوجداره (UPVC) + محاسبه آنلاین قیمت

    بیشتر بدانید: آیا هر پنجره دوجداره‌ای عایق صوتی است؟

    استاندارد مربوط به ایمنی در برابر شکستگی

    از دیگر استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره استاندارد مربوط به ایمنی در برابر شکستگی است که هر دو ارگان در تعیین این الزام نقش دارند. بر اساس استاندارد EN 12600 پنجره های دوجداره نباید در برابر ضربه های مستقیم دچار شکستگی شوند. در نتیجه توصیه شده است که ضخامت شیشه های پنجره دوجداره حداقل ۶ میلیمتر باشد.

    ضوابط پنجره آتش نشانی

    دسترسی به راه خروج در مواقع اضطراری

    یکی از مهمترین استانداردهای آتش نشانی برای پنجره دوجداره، استاندارد دسترسی به راه خروج در مواقع اضطراری است. این استاندارد طبق الزامات NFPA تعیین شده و بیانگر این است که پنجره های دوجداره باید حداقل دارای ۸۵ سانتی متر عرض و ۱۱۰ سانتی متر ارتفاع باشند تا بتوان در مواقع ضروری از آن ها به عنوان راه فرار استفاده کرد. طبق این استاندارد ارتفاع لبه پایینی پنجره دوجداره از سطح زمین نباید بیشتر از ۹۱ سانتی متر باشد. از طرفی مدت زمان باز کردن پنجره نباید بیش از ۵ ثانیه طول بکشد.

    استاندارد حریم خصوصی پنجره دوجداره

    از دیگر استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره، استاندارد مربوط به حریم خصوصی است. طبق این الزام در نقاطی که پنجره دوجداره به فضاهای خصوصی اشراف دارد باید از شیشه های مات استفاده شود. استفاده از شیشه های مات میزان عبور نور را کاهش داده و میزان دید را به کمتر از ۳۰ درصد کاهش می دهد. پنجره های دوجداره در ساختمان های مسکونی باید با زاویه حداقل ۳۰ درجه نسبت به زاویه دید همسایه ها نصب شود تا الزامات حریم خصوصی حفظ شود.

    استاندارد ضد حریق بودن

    یکی دیگر از استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره که مربوط به سازمان آتش نشانی می شود، استاندارد ضد حریق بودن است. این استاندارد با تعیین متریال های ضد حریق برای ساخت قاب داخلی و خارجی، از گسترش شعله های آتش در زمان حریق جلوگیری می کند. طبق این استاندارد قاب پنجره دوجداره باید از آلومینیوم و UPVC باشد. در صورت استفاده از قاب چوبی نیز باید استفاده از پوشش ضد حریق لحاظ شود. طبق استاندارد EN-1364-1 پنجره های دوجداره باید بتوانند دست کم سی دقیقه در برابر حرارت ۸۰۰ درجه سانتی گراد دوام بیاورند.

    READ  انواع نمای ساختمان در سال 2025

    استاندارد مقاومت پنجره دوجداره در برابر طوفان

    استاندارد ASTM E1233 یکی از استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره است که طبق آن پنجره های دوجداره باید بتوانند در برابر فشار باد حداکثر ۲۴۰۰ پاسکال مقاومت داشته باشند. این عدد برای مناطقی که طوفان خیز است به ۳۰۰۰ پاسکال می رسد. بدین منظور ضخامت شیشه های پنجره دوجداره باید حداقل ۸ میلی متر در نظر گرفته شود و از قاب های تقویت شده برای نصب پنجره استفاده شود.

    مقاومت پنجره دوجداره

    استاندارد مقاومت پنجره دوجداره در برابر نور خورشید

    یکی از استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره، استاندارد مقاومت پنجره دوجداره در برابر نور خورشید است که سازمان اصلی وضع کننده آن شهرداری می باشد. بر اساس مقررات ملی ساختمان و انرژی باید از شیشه های کنترل کننده انرژی خورشیدی در ساخت پنجره ها استفاده شود. شاخص g این پنجره ها باید کمتر از ۰.۳۵ باشد و امکان فیلتر کردن ۹۰ درصد اشعه UV توسط این شیشه ها وجود داشته باشد. بدین منظور ضخامت شیشه های دوجداره باید بین ۶ تا ۱۰ میلی متر باشد.

    استاندارد درزبندی پنجره های دوجداره

    یکی از مهمترین استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره، استاندارد درزبندی است که با الزام EN 12207 مطابقت دارد. طبق این استاندارد حداقل نفوذپذیری هوا در کلاس ۴ تضمین می شود. از طرفی استفاده از نوارهای درزبندی و EPDM نیز توسط این الزام ضروری می باشد. این الزام از نفوذ گرد و خاک و هدر رفت انرژی جلوگیری می کند.

    استاندارد مقاومت در برابر رطوبت

    پنجره های دوجداره باید طبق استاندارد EN 1027 در برابر رطوبت مقاوم باشند. در نتیجه باید توانایی تحمل فشار ۶۰۰ پاسکال آب را داشته باشند. یکی از قوانین مهم این استاندارد در نظر گرفتن شیارهای تخلیه آب در شیشه های دوجداره برای جلوگیری از تجمع آب باران است.

    READ  پنجره آلومینیومی شامپاینی (ترمال بریک شامپاینی)

    استاندارد بازشو و نوع قفل پنجره های دوجداره

    یکی از مهمترین استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره، استاندارد مربوط به نوع قفل و بازشو پنجره است. قفل پنجره دوجداره بر اساس استاندارد EN 1627 باید حداقل سطح امنیت را ایجاد نماید. داشتن مکانیزم های ایمنی کودک و چرخش ۱۸۰ درجه برای نظافت آسان نیز جزو قوانین این الزام محسوب می شوند. یکی از دلایل مهم تعیین این الزام برقراری امنیت در شرایط اضطراری می باشد. همچنین قرار دادن کتیبه در بالا و پایین پنجره های دوجداره لزومی ندارد. در زمان باز و بسته شدن پنجره دوجداره نباید هیچ گونه تماسی بین فریم پنجره و سقف کاذب وجود داشته باشد.

    استاندارد پنجره دوجداره

    کلام پایانی

     

    پنجره های دوجداره تاثیر مطلوبی در آسایش ساکنین، حفظ حریم خصوصی، حفظ ایمنی و بهره وری انرژی دارند. رعایت استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره کمک می کند تا مقاومت این پنجره ها در برابر عوامل محیطی بیشتر شود، بهره وری انرژی در سطوح بالاتری رخ دهد و امنیت و حریم خصوصی ساکنین به شکل قوی تر حفظ گردد. با اجرای این الزامات و استانداردها نه تنها هزینه های مصرفی کاهش پیدا می کنند بلکه امنیت و راحتی بیشتری برای ساکنین رقم خواهد خورد.

    الزاماتی مانند الزام عایق حرارتی، عایق صوتی، حریم خصوصی و کنترل تابش نور خورشید مربوط به ارگان شهرداری می شوند و الزاماتی مانند ایمنی در برابر شکستگی، ضد حریق بودن، خروج اضطراری و نوع قفل و بازشو تحت نظارت آتش نشانی هستند. این موضوع نشان می دهد که این دو ارگان به طور مشترک بر جنبه های مختلف از استانداردهای پنجره دوجداره تمرکز دارند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    استانداردهای شهرداری و آتش نشانی برای پنجره دوجداره
    تصویر محمد غلام نژاد

    محمد غلام نژاد

    محمد غلام نژاد هستم سی وپنج سالمه،سالهاست که در صنف درب و پنجره هستم به خاطر علاقه زیادی که از بچگی به کامپیوتر و طراحی داشتم،این سایتو طراحی کردم تا بتونم با انتشار مطالب کاربردی صنف درب و پنجره رسالت خودمو انجام بدم و کمکی هر چند کم به هموطنانم بکنم
    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.