فهرست مطالب
انواع نمای کرتین وال برای نماسازی ساختمان
برای این که بدانیم انواع نمای کرتین وال چه ویژگی هایی دارند، بهتر است ابتدا بررسی کنیم کرتین وال چیست. کرتین وال یکی از نماهای مدرن ساختمان با خاصیت خود ایستایی است. این نوع نما جنس شیشهای دارد و در صورتی که اصولی نصب شود، سنگینی بار شیشه ها، انرژی حاصل از وزش باد، طوفان و بارندگی متوجه ساختمان نشده و به پوستهی خارجی آن منتقل میشود. با شناخت انواع نمای کرتین وال به راحتی میتوانید کاربرد و ویژگیهای هر کدام را تشخیص دهید.
انواع نمای کرتین وال به عنوان یک سازه کاربردی و حفاظتی مورد استفاده قرار میگیرند. معادل curtain wall در فارسی دیوار پردهای است، این سازه به عنوان یک نمای شیشهای کاربردی و بهترین سازه از نظر کارایی برای ساخت در ارتفاعات، شناخته شده میباشد.
برای ساخت انواع نمای کرتین وال از مصالح سبک از جمله ترکیبات شیشهای و آلومینیومی استفاده میشود. این ترکیبات با توجه به وزن کمتر در مقایسه با سایر مصالح ، کارایی زیادی در ساخت سازههای ساختمانی دارند. از آن جایی که نمای ظاهری ساختمان، تاثیر خیلی زیادی در زیبایی، عایق بندی و استقامت آن دارد، نوع مصالحی که برای نمای آن به کار میرود، بسیار حائز اهمیت است. نمای ساختمان در حقیقت لایهای حفاظتی برای ساختمان در شرایط مختلف جوی میباشد. برای نماسازی ساختمانهای مسکونی و تجاری از متریال مختلف از جمله شیشه، آلومینیوم، آجر، چوب، کامپوزیت و بتن استفاده میکنند. انواع نمای کرتین وال نیز از مدرن ترین نماهای ساختمانی و پرطرفدار هستند که با توجه به ویژگیهای منحصر به فردی که دارند، بسیار کاربردی هم میباشند.
نمای کرتین وال چیست؟
انواع نمای کرتین وال جزء نماهای شیشهای تهویه شونده و خشک هستند. در نمای کرتین وال برای قرار گرفتن شیشهها از ساختارهای آلومینیومی یا پروفیل های آلومینیوم استفاده میشود. به این ساختارهای آلومینیومی لامل گفته میشود. ساختارهای آلومینیوم لامل امکان نصب انواع مواد پوشاننده مانند ورق آلومینیوم، کامپوزیت و نمای سرامیکی را ایجاد میکند. یکی از اصلی ترین ویژگی انواع نمای کرتین وال خود ایستایی است؛ این ویژگی به این معنی است که نماهای کرتین وال هیچ وزنی را به ساختمان تحمیل نمیکنند. شاسی نماهای کرتین وال وزن سازه و سایر وزن ها و انرژی های جانبی را متحمل میشوند و این ویژگی بسیار حائز اهمیت میباشد.
نصب انواع نمای کرتین وال برای ساختمان هایی که در مناطقی با جو ناآرام واقع شدهاند، بسیار ضروری است. انرژیهای جانبی که بر اثر بارش باران، وزش باد و طوفان به ساحتمان تحمیل میشوند، در بسیاری از موارد، مخرب و زیان بار هستند. سازههایی مانند دیوار ثانویه در حفاظت از ساختمان، عایق بندی و همچنین افزایش زیبایی ظاهری آن تاثیر زیادی دارند. ساختمان های چند طبقه با افزایش ارتفاع بیشتر در معرض آسیب های ناشی از تابش نور شدید خورشید و بارش باران قرار میگیرند. نمای کرتین وال علاوه بر تاثیر در امنیت و زیبایی ساختمان، آرامش و امنیت ساکنان را به ارمغان میآورد.
مزایای استفاده از کرتین وال در نماسازی ساختمان
به کار بردن انواع نمای کرتین وال در نماسازی ساختمان ها مزیتهای فراوانی برای ساختمانهای مسکونی و تجاری دارد. ایجاد جلوهای تمیز، مدرن، زیبا و منحصر بفرد از جمله مزایای کرتین وال است. افزایش استقامت ساختمان و جلوگیری از خسارتهای ناشی از شرایط جوی مزیت دیگر انواع کرتین وال میباشد. در مناطق مختلف شرایط جوی متفاوتی وجود دارد، به همین دلیل برای ساختمان سازی از مصالح مناسب منطقه استفاده میشود. سازههایی مانند کرتین وال نیز باید مناسب با منطقهای باشد که در آن سکونت دارید. ارتفاع ساختمان ها نیز از مواردی است که هنگام نصب کرتین وال باید به آن توجه داشته باشید. برخی از انواع نمای کرتین وال مناسب ساختمان های مرتفع نیستند.
انواع نمای کرتین وال
انواع نمای کرتین وال بر اساس استحکام، طول عمر، میزان عایق بودن و زیبایی ظاهری به چند دسته تقسیم میشوند. هر کدام از انواع نمای کرتین وال با توجه به ویژگی هایی که دارند، در شرایط مختلف به کار میروند. محاسبات مربوط به نمای کرتین وال، انجام مقدمات زیر سازی و نصب لامل های عمودی و افقی، در بیش تر سیستم های نصب کرتین وال به یک صورت انجام میگیرد.
عمده تفاوت بین انواع نمای کرتین وال مربوط به نحوه فیکس شدن شیشه ها است. در واقع تفاوت در فضای بین لامل ها در نماهای کرتین وال ظاهر نهایی نما را متفاوت میکند. انواع نمای کرتین وال شامل نمای کرتین وال فیس کپ، فریم لس، سمی فریم لس، یوچنل، هستند. در ادامه ویژگی هر یک را بررسی میکنیم.
بیشتر بدانید: ۱۶ نوع پنجره برای نصب در ساختمان ها و معماری
نمای کرتین وال فیس کپ در نماسازی ساختمان
یکی از انواع نمای کرتین وال مدل فیس کپ است. در نمای کرتین وال فیس کپ، بعد از این که لاملهای افقی و عمودی را نصب کردید، شیشههای نما را باید در فضای بین این لاملها قرار دهید. در ادامه از مصالحی به نام درپوش و اتصال مخفی آن ها به لبه لامل، شیشهها در جای خود ثابت میشوند. درپوش هایی که در نماهای کرتین وال فیس کپ به کار میروند، به شکلهای مختلف گرد، دوکی، مستطیلی و با طول عمق مختلف اجرا میشوند.
عرض این درپوش ها حدودا پنج سانتی متر میباشد. جنس این مصالح از آلومینیوم ۶۰۶۳ است و رنگبندی متنوعی دارند که با توجه به طرح معماری رنگ آن ها انتخاب میشود. در نمای کرتین وال فیس کپ عرض پنج سانتی متر و طول دلخواه برای اجرای المان ها در نظر گرفته میشود، این نوع اجرا برای نما ظاهری متفاوت ایجاد میکند.
نمای کرتین وال فریم لس (frameless)
یکی دیگر از انواع نمای کرتین وال، سیستم فریم لس میباشد. در سیستم فریم لس بر خلاف فیس کپ در سطح خارجی نما از درپوش ها استفاده نمیشود. در نمای کرتین وال فریم لس برای تثبیت کردن شیشه در فضای بین لامل ها از چسب استراکچرال استفاده میکنند. بعد از این که نما ها با لامل ها مدول بندی شدند، شیشه ها دوباره در کلاف آلومینیومی قرار میگیرند و بعد از آن بین فضای لامل ها ثابت میشوند. در این روش سطح خارجی نما کاملا یکنواخت میشود. فضای خالی بین مدول ها در سیستم فریم لس، بیش تر از دو سانتی متر نمیرسد و اغلب با استفاده از چسب و پلاستیک های EPDM پوشیده میشوند. در سیستم فریم لس مانند دیگر انواعِ نمای کرتین وال ها، قابلیت تعبیه بازشو مخفی دارد.
نمای کرتین وال سمی فریم لس در نماسازی ساختمان
یکی از انواع نمای کرتین وال سیستم سمی فریم لس میباشد. در نمای فریم لس مطابق با طرح معماری از درپوش هایی که در جهتهای افقی و عمودی قرار میگیرند یا چسب و لاستیک در جهت مخالف، برای ثابت کردن شیشهها استفاده میشود. سیستم سمی فریم لس ترکیب منحصر بفردی از نمای کرتین وال فریم لس و نمای کرتین وال فیس کپ میباشد. این ترکیب جلوه خاصی به نمای ظاهری ساختمان میبخشد.
نمای کرتین وال یوچنل
نمای کرتین وال یوچنل یکی دیگر از انواع نمای کرتین و زیر شاخه نمای فریم لس یا یا فول فریم لس است، البته با این تفاوت که در این نوع نما از کلاف آلومینیومی برای دور شیشههای نما استفاده نمیشود. در نمای کرتین وال یوچنل، با به کار بردن اسپیسر مخصوص شیشه و قطعات کوچک آلومینیومی، که در فاصلههای مشخص به لامل وصل میشوند و به صورت پازل در فضای خالی اسپیسرو قرار میگیرند و با استفاده از چسب، نمایی مانند فریم لس ایجاد میشود. استفاده از این نما برای ساختمان هایی که ارتفاع آن ها به بیش تر از بیست متر میرسد مناسب نیست.
سوالات متداول
فاکتورهای کلیدی که باید در هنگام انتخاب سیستم کرتین وال برای یک پروژه ساختمانی خاص در نظر گرفته شوند چیست؟
هنگام انتخاب سیستم کرتین وال برای پروژه ساختمانی خود، عواملی مانند موقعیت ساختمان، شرایط آب و هوایی، زیبایی شناسی مورد نظر، نیازهای بهره وری انرژی و محدودیت های بودجه را در نظر بگیرید. اینها به شما کمک می کند تا تصمیمی آگاهانه بگیرید.
آیا می توان سیستم های کرتین وال را بر روی ساختمان های موجود نصب کرد یا فقط برای ساخت و سازهای جدید مناسب هستند؟
بله، سیستم های کرتین وال را می توان بر روی ساختمان های موجود نصب کرد. آنها نه تنها برای ساخت و سازهای جدید مناسب هستند، بلکه گزینه ای عالی برای افزایش زیبایی و بهره وری انرژی سازه های قدیمی تر هستند.
آیا کرتین وال فقط برای ساختمان های تجاری استفاده می شود یا می توان از آنها در پروژه های مسکونی نیز استفاده کرد؟
دیوارهای پرده یا کرتین وال به ساختمان های تجاری محدود نمی شود. همچنین می توان از آنها در پروژه های مسکونی استفاده کرد. آنها یک راه حل زیباشناختی و کاربردی برای نماهای شیشه ای بزرگ ارائه می دهند که اجازه نور طبیعی را می دهند و بهره وری انرژی را ارائه می دهند.
چگونه سیستم های کرتین وال به بهره وری انرژی و پایداری در ساختمان ها کمک می کنند؟
سیستم های کرتین وال می توانند به طور قابل توجهی بهره وری انرژی در ساختمان ها را بهبود بخشند. به عنوان مثال، آنها می توانند هزینه های گرمایش و سرمایش را تا ۳۰ درصد کاهش دهند. این امر آنها را به یک انتخاب پایدار برای پروژه های تجاری و مسکونی تبدیل می کند.
آیا الزامات یا مقررات خاصی برای قوانین ساختمان وجود دارد که باید در هنگام نصب سیستم های کرتین وال در نظر گرفته شود؟
هنگام نصب سیستم های کرتین وال، باید الزامات و مقررات خاص کد ساختمان را در نظر بگیرید. اینها تضمین می کنند که نصب با استانداردهای ایمنی مطابقت دارد و عواملی مانند مقاومت در برابر آتش، ظرفیت بار باد و یکپارچگی سازه را مورد توجه قرار می دهد.
نتیجهگیری:
نمای کرتین وال، یک انتخاب مناسب برای ساختمانهای مدرن و تجاری است که به دنبال ظاهری زیبا، نورگیری بالا و عایق حرارتی و صوتی هستند. با توجه به تنوع بالای این نماها، میتوان نمای کرتین والی را انتخاب کرد که با سبک معماری ساختمان و نیازهای کارفرما مطابقت داشته باشد.