انواع کتیبه پنجره دوجداره: زیبایی و کارایی در یک قاب!

فهرست مطالب

  •  

    آیا با انواع کتیبه پنجره دوجداره آشنا هستید؟ شاید این‌روزها درگیر طراحی یا بازسازی خانه خود هستید و شاید شغل شما معماری و ساخت‌و‌ساز بوده و می‌خواهید پنجره‌هایتان خاص‌تر از همیشه باشد. در این صورت، احتمالاً انتخاب از بین تنوع بالای آن‌ها برای شما چالش بزرگی ایجاد می‌کند. شاید فکر کنید کتیبه‌ها فقط جنبه زیبایی دارند، اما حقیقت این است که کتیبه‌ها بخشی از پنجره‌های دوجداره هستند که  با ترکیب عملکرد و زیبایی هم در نمای داخلی و هم در نمای بیرونی تأثیرگذارند. در این مقاله با هم به کتیبه پنجره‌های دوجداره می‌پردازیم و ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

    درباره ۱۱ نوع از انواع پنجره دوجداره UPVC بیشتر بدانید

    پنجره دوجداره کتیبه دار

    کتیبه پنجره دوجداره و اهمیت آن

    کتیبه پنجره به بخش بالایی پنجره‌های دوجداره می‌گویند که انواع و کاربردهای مختلفی دارند و با طراحی متنوع‌شان برای سلیقه‌های گوناگونی مناسبند. البته کتیبه پنجره در پایین پنجره نیز نصب می‌شود، هرچند کمتر رایج است. کتیبه‌های پایین بیشتر برای افزایش استحکام، حفظ حریم خصوصی یا ایجاد یک نمای خاص استفاده می‌شوند. در کل، کتیبه‌ها فقط جنبه زیبایی ندارند، بلکه دارای نقش‌های عملکردی زیادی نیز هستند، مثلاً برای تهویه، نورپردازی و حتی عایق‌بندی بیشتر هم به‌کار می‌روند. کتیبه‌ی پنجره‌های دوجداره ویژگی‌هایی دارند که در ادامه به آن‌ها توجه می‌کنیم:

    • بازشوندگی: برخی از انواع کتیبه پنجره دوجداره ثابت بوده و فقط نقش نورگیری ویلا را دارند. اما مدل‌های بازشو قابلیت بازشدن روی محور افقی یا عمودی دارند که تهویه یا نظافت آن را ممکن می‌کند. پنجره‌های بازشونده در فضاهایی مانند آشپزخانه یا اتاق‌هایی که به جریان هوای تازه نیاز دارند، بسیار کاربردی است.
    • تهویه مؤثر: کتیبه‌های بازشو با خاصیت تهویه‌کنندگی، هوای تازه را در فضا به گردش درمی‌آورند. اگر ویلای شما تهویه طبیعی محدودی دارد، تهویه این پنجره‌ها، کیفیت هوای داخل ویلا را بهتر و سالم‌تر می‌کند.
    • عایق‌کاری حرارتی و صوتی: طراحی دوجداره و کاربرد متریال مناسب در ساخت کتیبه‌ها، از آن‌ها عایقی قدرتمند ساخته که مثل یک سد، مانع ورود سرما، گرما و صداهای مزاحم به داخل ویلا عمل می‌کند. کتیبه‌های ثابت عایق صورت و حرارتی بهتری هستند.
    • زیبایی‌شناسی: طراحی متنوع کتیبه‌ها با شیشه‌های مات، رنگی یا طرح‌دار در اشکال هندسی مختلف به نمای داخلی و خارجی ساختمان جلوه‌ای هنری و خاص می‌بخشد. طراحی کتیبه‌ها را می‌توان با طراحی نمای ویلا هماهنگ کرد.
    READ  پنجره دوجداره شهرری

    در کل، استفاده از انواع کتیبه پنجره دوجداره عملکرد و کارایی یک پنجره را بیشتر می‌کند. این اجزا به‌خصوص برای پنجره‌های بزرگ بسیار کارآمد هستند. در واقع، کتیبه‌ها ترکیبی از هنر و علم‌اند. انتخاب درست کتیبه تأثیر زیادی بر مصرف انرژی، نورپردازی داخلی و تهویه دارد.

    کتیبه پنجره‌های دوجداره بر اساس بازشوندگی و محل نصب

    کتیبه‌های پنجره دوجداره از نظر قابلیت بازشوندگی و طراحی و محل نصب‌شان به انواع زیر تقسیم می‌شوند:

    • کتیبه بالایی (افقی): کتیبه افقی در قسمت بالای پنجره قرار می‌گیرد و هدف اصلی آن افزایش نورگیری و زیبایی است. کتیبه بالایی معمولاً در فضاهایی با ارتفاع زیاد، مانند سالن‌های پذیرایی یا دفاتر اداری به‌کار می‌رود. این کتیبه به‌صورت ثابت یا بازشو طراحی می‌شود و در صورت بازشوندگی، نقش تهویه را نیز ایفا می‌کند.
    • کتیبه جانبی (عمودی): این کتیبه در دو طرف پنجره قرار گرفته و علاوه بر زیبایی، قاب را مستحکم‌تر می‌کند. معمولاً در نمای ساختمان‌های کلاسیک و سنتی استفاده شده و بیشتر به‌صورت ثابت است. کتیبه‌های جانبی اغلب برای تقسیم‌بندی نمای بزرگ پنجره‌ها به‌کار می‌روند.
    • کتیبه پایینی (ثابت): کتیبه عمودی که کمتر از سایر انواع دیده می‌شود، معمولاً در پنجره‌های بلند یا درب‌های بالکنی کاربرد دارد. این نوع کتیبه برای یکپارچه‌سازی نمای پنجره و افزایش نورگیری در بخش‌های پایینی ساختمان طراحی شده است.
    • کتیبه قوسی یا نیم‌دایره: این نوع کتیبه معمولاً در بالای پنجره‌ها نصب می‌شود و طراحی‌های مدرن و کلاسیک را تکمیل می‌کند. کتیبه‌های قوسی به دلیل شکل خاص‌شان معمولاً ثابت بوده و تأثیر زیادی بر زیبایی نمای بیرونی دارند.

    بیشتر بدانید: ۸ نوع پنجره دوجداره خم (هلالی) UPVC پرمصرف

    کتیبه های پنجره دوجداره بازشو

    انواع کتیبه پنجره دوجداره از نظر ابعاد و بازشوها

    دسته‌بندی کتیبه‌ها بر اساس اندازه، طراحی و کاربرد زمینه را برای انتخابی دقیق‌تر جهت رفع نیازهای خاص هر فضا فراهم می‌کند. کاربران با این دسته‌بندی‌ها راحت‌تر کتیبه‌ها را بر اساس عملکردشان در نورگیری، تهویه و حریم خصوصی انتخاب می‌کنند. همچنین، آن‌ها انتخاب‌شان را با سبک معماری ساختمان خود انجام می‌دهند.

    • کتیبه ۴۰ سانتی‌متری دو لنگه: این نوع کتیبه مناسب پنجره‌های دو لنگه‌ای است که به فضای بیشتری نیاز دارند. معمولاً برای اتاق‌های بزرگ استفاده می‌شود و باعث تقویت نمای پنجره و نورگیری بهتر می‌گردد.
    • کتیبه ۳۰ سانتی‌متری بالا بازشو: این مدل، انتخابی عالی برای پنجره‌هایی است که به تهویه مناسب نیاز دارند. کتیبه بالا بازشو معمولاً در آشپزخانه‌ها، سرویس‌های بهداشتی، اتاق خواب‌های کوچک و فضاهایی که به تهویه اصولی نیاز دارند، مناسب است.
    • کتیبه با شیشه مشجر (برای درب‌های بالکنی): اگر حفظ حریم خصوصی در کنار زیبایی برای شما اولویت دارد، این نوع کتیبه انتخاب مناسبی است. شیشه‌های مشجر نور را عبور می‌دهند، اما دید مستقیم را محدود می‌کنند. این کتیبه‌ها در مکان‌هایی مانند سرویس‌های بهداشتی، اتاق‌های خواب یا درب‌های بالکن استفاده می‌شوند.
    READ  قیمت پنجره دوجداره فولکس واگنی
    کتیبه ۳۰ سانتی‌متری برای پنجره سه لنگه با بازشوی وسط:

    این کتیبه وقتی ترکیبی از زیبایی و عملکرد همزمان می‌خواهید بهترین انتخاب است. طراحی سه لنگه با بازشوی مرکزی حس تعادل و تقارن را در فضا القا می‌کند. چنین کتیبه‌هایی با بازشوی وسط بیشتر در فضاهایی مانند اتاق‌های نشیمن، اتاق‌های خواب بزرگ و ساختمان‌های اداری برای ایجاد زیبایی، تهویه مناسب و نورگیری استفاده می‌شود.

    بیشتر بدانید: معرفی انواع نمای کرتین وال

    کتیبه پنجره دوجداره قوسی
    • کتیبه ۵۰ سانتی‌متری بدون پنل یا ورق (برای درب‌های بالکنی): اگر نمای ساده و مینیمال را ترجیح می‌دهید، این کتیبه گزینه‌ای بی‌نظیر است. بدون وجود پنل، نور بیشتری به داخل خانه نفوذ می‌کند. آن‌ها بیشتر در ساختمان‌های مدرن یا مینیمالیستی برای درب‌های بالکنی و فضاهایی که به نور طبیعی بیشتری نیاز دارند، مانند اتاق‌های نشیمن با دید وسیع به حیاط یا تراس، به‌کار می‌رود.
    • کتیبه ۵۰ سانتی‌متری با پنل یا ورق (برای درب‌های دو لنگه): وقتی می‌خواهید حریم خصوصی‌تان حفظ شود این نوع کتیبه، پیشنهاد می‌شود. در این شیشه‌ها به‌جای شیشه شفاف از موادی مانند شیشه مات، طرح‌دار یا حتی ورق‌های غیرشفاف استفاده می‌شود. این کتیبه بیشتر در اتاق‌های خواب، دفاتر کار خصوصی یا درب‌های ورودی ساختمان‌ها استفاده می‌شوند.

    انواع کتیبه پنجره دوجداره از نظر جنس فریم

    انواع کتیبه پنجره دوجداره معمولاً از شیشه‌های دو جداره ساخته می‌شوند، اما جنس فریم یا چهارچوب کتیبه اغلب متفاوت است. انتخاب جنس مناسب برای فریم کتیبه ضمن تاثیری که بر ظاهر و زیبایی نمای پنجره دارد، در عملکرد آن نیز موثر است. در اینجا به معرفی انواع جنس فریم کتیبه‌ها می‌پردازیم:

    • UPVC: فریم‌های UPVC با وجود ویژگی‌های عالی عایق‌بندی حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر شرایط جوی و نگهداری آسان، یکی از پرطرفدارترین انتخاب‌ها برای کتیبه‌ها هستند.
    • آلومینیوم: فریم‌های آلومینیومی با خصوصیاتی مثل سبکی، استحکام بالا و مقاومت در برابر زنگ‌زدگی، برای ساختمان‌های مدرن و طراحی‌های مینیمالیستی مناسب‌اند.
    • چوب: فریم‌های چوبی بیشتر در طراحی‌های کلاسیک و سنتی کاربرد دارند. آن‌ها در عین حال که عایق‌بندی حرارتی خوبی دارند انتخابی دکوراتیو و طبیعی محسوب می‌شوند.
    • فلزات دیگر: برخی کتیبه‌ها از فریم‌های فلزی مقاومی ساخته می‌شوند که برای فضاهای صنعتی و مدرن مناسب هستند.
    READ  پنجره ترمال بریک در کرج

    درباره ۹ مدل از انواع درب و پنجره آلومینیومی بیشتر بدانید

    کتیبه افقی بازشو در پنجره دوجداره

    سخن پایانی

     

    حالا که همه چیز را درباره انواع کتیبه پنجره دوجداره یاد گرفتید، وقت آن است که در پروژه بعدی‌تان از این اطلاعات استفاده کنید. چه بخواهید نمای خانه‌تان را ارتقا دهید یا بر کارایی آن بیفزایید، کتیبه‌ها یک راه‌حل بی‌نقص و زیبا هستند. فرقی ندارد که کدام نوع کتیبه پنجره دوجداره را انتخاب می‌کنید، فقط باید به ابعاد مناسب، مقررات محلی و ملاحظاتی مانند نصب هواکش توجه ویژه‌ای داشته باشید. اندازه کتیبه باید با اندازه پنجره و میزان فضای شما همخوانی داشته باشد. پس حتماً به این نکات توجه کنید تا از این عنصر ساختمانی مفید در پروژه‌تان بهترین نتیجه را کسب کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    انواع کتیبه پنجره دوجداره: زیبایی و کارایی در یک قاب!
    تصویر محمد غلام نژاد

    محمد غلام نژاد

    محمد غلام نژاد هستم سی وپنج سالمه،سالهاست که در صنف درب و پنجره هستم به خاطر علاقه زیادی که از بچگی به کامپیوتر و طراحی داشتم،این سایتو طراحی کردم تا بتونم با انتشار مطالب کاربردی صنف درب و پنجره رسالت خودمو انجام بدم و کمکی هر چند کم به هموطنانم بکنم
    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.