فهرست مطالب
رنگ بندی پنجره ترمال بریک با چیزی که درباره انتخابکردن رنگ در ذهن دارید، کمی متفاوتتر است. چون با انتخاب رنگ این پنجرهها در واقع دارید روش رنگآمیزی پنجرهتان را تعیین میکنید؛ عاملی که گاهی باید متاثر از اقلیم و شرایط ساختمانتان باشد. بهعنوان مثال، اگر رنگ زرد را انتخاب کنید، باید از روش رنگ پودری استفاده کنید، زیرا فقط این روش برای تولید رنگهای روشن و متنوعی کاربرد دارد. به همین ترتیب، برای رنگهای تیرهتر مانند مشکی یا خاکستری، روش آنادایز انتخاب میشود. علاوه بر این، هدف بهکارگیری چنین روش متمایزی برای انتخاب رنگ، فقط زیبایی ساختمان نیست. در واقع با این انتخاب، عملکرد و دوام پنجرهها را نیز به بهترین شکل تقویت میشود. در این مقاله خواهیم دید روش مناسب برای هر رنگ کدام است تا هنگام انتخاب رنگ این پنجرهها بدانید باید از چه روشی برای پروژه خود استفاده کنید.

پنجره ترمال بریک و سه روش رنگ آمیزی آن
پنجرههای ترمال بریک (Thermal Break) پنجرههای آلومینیومی هستند که برای بهبود عایق حرارتی و صوتی در پروفایلشان، مادهای بهنام ترمال بریک وجود دارد. ترمال بریک در واقع یک لایه عایق حرارتی (معمولاً از جنس پلاستیک یا مواد کامپوزیت) است که بین بخش درونی و بیرونی پروفیل آلومینیومی قرار دارد. این لایه عایق، انتقال گرما و سرما را از طریق پروفیل کاهش میدهد و عملکرد بهتر پنجرههای ترمال بریک در حفظ انرژی، مدیون این لایه است. تنوع رنگ پنجره ترمال بریک، روشهای رنگآمیزی زیادی پیش رویتان میگذارد، پس اول باید دید رنگی که انتخاب میکنید برای شرایط پروژهتان مناسب است یا خیر. سه روش اصلی برای رنگ آمیزی این نوع پنجرهها وجود دارد:

۱- رنگ بندی پنجره ترمال بریک روش آنادایز (Anodizing)
رنگ بندی پنجره ترمال بریک در روش محبوب آنادایز بیشتر شامل رنگهای خنثی است. روش آنادایز در اصل، یک لایه اکسید بر روی پروفیل آلومینیومی ایجاد میکند. هدف اصلی این فرایند عمدتاً افزایش مقاومت آلومینیوم در برابر خوردگی و خراش است. این روش فواید زیادی برای افزایش دوام و زیبایی پنجرههای ترمال بریک به همراه دارد. آلومینیوم در این فرایند در یک محیط اسیدی در معرض یک جریان الکتریکی قرار میگیرد تا یک لایه اکسید محکم و پایدار روی سطح آلومینیوم تولید شود. همین لایه اکسید است که هم به شکل یک پوشش محافظ برای سطح آلومینیوم عمل میکند و هم به پروفیلها رنگ و لعاب جذابی میدهد. رنگ های رایج در این روش عبارتند از:
- خاکستری
- مشکی
- طلایی
- برنزی
- نقرهای
جالب است بدانید که روش آنادایز مقاومت خیلی زیادی نسبت به آب و هوای بد و اقلیمهای دشوار مخصوصاً در مناطق گرم و خشک دارد. پنجرههای این مناطق، مستقیماً در معرض تابش آفتاب و دماهای بالا قرار دارند و چون این روش به سایش و خوردگی مقاوم است، برای این مناطق توصیه خوبی بهشمار میآید. علاوه بر این، چنین فرایندی بهطور طبیعی سطحی براق و زیبا ایجاد میکند که نیاز زیادی به نگهداری و مراقبت ندارد.
رنگ بندی پنجره ترمال بریک در روش رنگ پودری (Powder Coating)
اما برعکس روش آنادایز، رنگ بندی پنجره ترمال بریک با روش رنگ پودری بیشتر شامل رنگهای اصلی و متنوع پالت رنگ است. در این فرایند، رنگ پودری را بهصورت خشک روی سطح پروفیل آلومینیومی میپاشند و سپس در یک کوره میپزند تا رنگ بهطور یکنواخت و دائمی به سطح بچسبد. این روش چون ساده است و رنگهای با کیفیتی ایجاد میکند، طرفداران زیادی دارد. پالت رنگ پنجره ترمال بریک در روش پودری معمولاً مطابق با کدهای استانداردRAL است که دقت و یکنواختی رنگ را با حساسیت بالایی تضمین میکنند. این رنگها طیف وسیعی از رنگها را شامل میشوند از جمله:
- سفید
- قرمز
- آبی
- سبز
- زرد
لایه ضخیم و مقاوم رنگهای پودری بر روی پروفیل آلومینیومی قرار میگیرد و علاوه بر جلوه فوقالعاده، خواص حفاظتی بسیار خوبی هم به پنجره میدهد. پنجرههای ترمال بریک با رنگ پودری، مقاومتی کسب میکنند که آنها را برای فضاهای بیرونی و در معرض تابش مستقیم آفتاب ایدهآل میکند. در این روش چون رنگ، حالت پودری دارد و هیچگونه حلال شیمیایی برای آن استفاده نمیشود، نسبت به دیگر روشها با محیط زیست سازگارتر است. علاوه بر این، رنگ پودری در مقایسه با روشهای دیگر رنگآمیزی به مراقبت کمتری نیاز دارد و اگر هم آسیب ببیند، تعمیر آن بهسادگی انجام میشود.

رنگ بندی پنجره ترمال بریک در روش رنگ سفارشی یا دکورال
رنگ بندی پنجره ترمال بریک گاهی با طرح و نقش های طبیعی همراه است. روش رنگآمیزی دکورال یکی از جدیدترین و جذابترین روشها برای رنگآمیزی پنجرههای ترمال بریک است. این روش با تکنولوژی خاص خود بر روی پروفیلهای آلومینیومی، طرحهای طبیعی و زیبایی مانند چوب و سنگ را ایجاد میکند. این روش در اصل یک نوع رنگآمیزی پودری محسوب میشود که ابتدا پودر رنگ را بر سطح پروفیل میپاشد و سپس طرحهای مختلف با حرارت و فشار در کوره، روی سطح، دائمی میشود. این فرایند ظاهر طبیعی و جذابی به پنجرههای ترمال بریک میدهد و در عین حال که زیباست از نظر عملکردی نیز مقاوم و با دوام نیز است. طرحهای این روش شامل:
- طرحهای چوبی: روش دکورال، توانایی منحصربهفردی در ایجاد طرحهایی شبیه به چوب طبیعی دارد. با این روش، طرح انواع مختلفی از چوبها مانند بلوط، گردو، افرا و سایر چوبهای مرغوب قابل اجرا روی پنجرههاست. پنجرهها با این طرحها، ظاهری گرم و طبیعی خواهند داشت؛ همان طرحی که برای ساختمانهایی با معماری سنتی یا دکوراسیون داخلی چوبی توصیه میشود.
- طرحهای سنگی: طرحهایی شبیه به سنگهای طبیعی مانند مرمر، گرانیت و سایر سنگهای تزئینی هم با این روش روی پنجره اجرا میشود. این طرحها را معماران بیشتر برای پروژههایی با طراحی مدرن و لوکس یا ساختمانهایی که نیاز به ظاهری سنگی دارند، استفاده میکنند. فضاهای بیرونی ساختمانهای مسکونی یا تجاری با طرحهای سنگی پنجرهها جلوهای طبیعی و شیک بهخود میگیرند.
روش رنگ دکورال برای ساختمانهایی با معماریهای سنتی و ایرانی-اسلامی هم خیلی کاربرد دارد. طرحهای چوبی و سنگی با طراحیهای سنتی و کلاسیک خیلی سازگار است و به نمای ساختمانها و ویلاها زیبایی خاصی میبخشند. پس اگر طرحهای طبیعی و زیبا را میپسندید، این روش را برای پنجرههایتان توصیه میکنیم، البته باید با معماری داخلی فضایتان سازگار باشد.

مقایسه انواع رنگ بندی پنجره ترمال بریک
تفاوت رنگ بندی پنجره ترمال بریک عمدتاً به نوع پوشش رنگی و روش اعمالی آن بر میگردد. رنگهای پودری با کدهای استانداردRAL ، رنگها را خیلی دقیق، ثابت و یکنواخت روی پروفیل پنجره اعمال میکند. در مقابل، رنگهای آنادایز چون بیشتر تحت تأثیر زمان غوطهوری پروفیلها در محلول رنگ هستند، شاید در بعضی قسمتهای پروفایل تفاوت کمی در سایهها و شدت رنگها مشاهده شود. این غیر یکنواختی به شرایط فرآیند آنادایز و عمق لایهبندی رنگ بستگی دارد. همچنین دکورال روش متفاوتی است که برای تزئین پروفیلهای آلومینیومی از فیلمهای خاص با طرحهای متنوعی مانند چوب، سنگ و دیگر الگوهای طبیعی استفاده میکند.
بیشتر بدانید: تفاوت کرتین وال و ترمال بریک در کارایی و زیبایی نماسازی
سخن پایانی
در پایان یادآوری میکنیم که به رنگ بندی پنجره ترمال بریک پروژهها توجه بیشتری داشته باشید چون هم بر زیبایی تاثیر دارد و هم تعیینکننده دوام و عملکرد آنهاست. باید بدانید رنگی که برای پنجره ترمال بریکتان انتخاب میکنید، روش رنگآمیزی آن را تعیین میکند و هر روش هزینه خاص خود را دارد. مثلاً روش آنادایز چون پیچیدهتر بوده و ماندگاری بیشتری دارد، گرانترین از بقیه محسوب میشود. روش دکورال نیز با طرحهای خاص و فرآیند سفارشیاش، نسبت به رنگ پودری قیمت بیشتری دارد.
در کل روش رنگ پودری اقتصادیتر از همه است، اما همچنان از نظر کیفیت و تنوع چیزی کم ندارد. توصیه میکنیم در انتخاب روش رنگآمیزی به نیازهای خاص ساختمان و سبک معماریتان توجه کنید. با انتخاب درست رنگ، نمای ساختمان کلاً متحول میشود. بنابراین سعی کنید جزئینگر باشید و فواید هر روش را در نظر بگیرید تا به بهترین نتیجه برسید.
برای کسب اطلاعات بیشتر یا خرید پنجره ترمال بریک در تهران و شهرستان ها با کارشناسان ما در تماس باشید
